Deilig i Danmark 2007

SOMMERTUR 2007– Danmark på skrå.

”Raskeste omvei til Skagen ” 4/7– 9/7– 2007

Bilder fra turen

Tur plan.

1. Dag – onsdag 4/7: Haga-Oslo (Danskebåten)

Reisebrev dag 1

Vi reiste presis kl 13:00 fra Haga i strålende regnvær.
Etter en rekke trusler om sanksjoner for de som kom for seint var Tanberg sistemann som dukket opp rett før avreise,
med ett brett smil antageligigvis nystellt hjemmenfra. Første fartsdump etter Berger streiket Hagas mest anerkjente bilmekaniker's moped med dårlig lodding på kondensatoren. Mopedturen gikk knirkfritt videre med Harry's moped på henger til første planlagte stopp på Gjelleråsen. Ikke alle mopeder er like glad for pause. Lyrstad's moped satte ikke pris på pause, og på tross av dytting nesten til Grorud så måtte det et lite teknisk håndgrep til for å få tilbake flyten. Noen var i teten i alle lyskryss. Å snike seg over et nestent grønt lys som første mann i et mopedfølge på 32 er dumt. Det ble litt spredning i flokken, men vi kom fram til danskebåten alikevel. Ombor på danskebåten fikk vi beskjed om å stroppe fast mopedene i ett glatt ferjegølv. Etter mye mas så det ut som en edderkopp hadde spunnet et nett over mopedene. resten sier seg selv. rett i baren, og forhåpetligvis oppdatering av reisebrev i morgen.

________________________________________________________________________

 

2. dag – Torsdag 5/7: København-Sjællands Odde-Ebeltoft

Reisebrev dag 2

Ja. hvor skal jeg begynne, det regna, mye, hele dagen.
Det eneste som gikk greit var vel at alle kom av båten, men derfra gikk det ikke så veldig bra. Vi fikk utskrift av kart på kaia for å komme tygt ut av kjøben, men nei. Ved første veikryss gikk det galt. Deretter gikk turen på kryss og tvers i sentrum før vi fant en motorvei som var skiltet mot dit vi skulle. En rekke mopeder havarerte under veis, og halve følge som hadde riktig kurs ble jaget av motorveien av en lite fleksibel konstabel. Resten av følge ble stående på Q8 i Roskilde for å vente på de som ikke fikk kjøre de siste 500 metrene til bensinstarsjonen. De som ikke fikk kjøre motorvei fikk inngående kjennskap til diverse bakgater i Roskilde før de dukket opp på Q8 noen timer seinere. Det var fortsatt kalt og vått. I mens i ei bakevje i kjøben dreiv Tommy Comet og sleit med et løst frammdrev. Etter en times leiting i regnet etter en følge bil som hadde kjørt seg bort, så fant Harry og Tommy verkstetd på verksted om var lite medgjørlig med å låne bort verktøy. Til slutt kom Harry over et optikerversted om var mer enn behjelplig med både værmelding, kakkao og verktøy. Stor takk til Steen Scheffler (www.scheffler.dk). Reisen kunne gå videre. Men hvor lenge var Adam i Eva. Ikke lenge. En nesten samlet flokk reiste fra Roskilde etter mye venting og den planlagte fergen var allerede gått. Vi var ikke helt ferdig med å kjøre feil, men det ble fanget opp ganske fort og turen videre til fergekaia på Skjellans odde dukket omsider opp i horisonten. Den siste sletta var preget av så mye vind att de som ikke hadde nok ballast holdt på å blåse av peden. Flere av mopedistene reisefølge skalv såpass att skruer måtte trrkkes til. På fegeleie måtte det planlegges. Siste ferge var kun en time unna, og følgebil med diverse oppdrag og allerede full av havarerte mopedervar mye lenger unna. Det ble bestemt at de som hadde kommet til kaia skulle ta båten til Ebeltoft, og etterslepet kunne kjøre med følgebilen via Århus. Reisekassa var i følgebilen, så en pengesterk bøper måtte trå til med et kredittkort for å legge ut for ferje. Dag har løftet minst 15 mopeder opp og ned av følgebilen i dag, og i skrivende stund står det 10 mopeder der. Etter mye kav og mas kom alle til Ebeltoft vandrehjem. Alle resturanger var stengt da vi var klare for mat, men etter litt ringing fill vi bestilt pizza. Først 15 stk, men da vi så eskene ble det bestillt en runde til med samme mengde. Det har jo ikke regnet hele tiden, det har striregnet litt innimellom.

________________________________________________________________________

3. dag – Fredag 6/7: Ebeltoft-Skagenstrand

Reisebrev dag 3

Etter en god frokost var det bare å kaste seg over en haug med mopedlik på, i og oppå henger og bil. De fleste mopedene ble friskemeldt etter noen timer med mekking. Den lokale lokale villmansshoppen ble i mellomtiden rensket for gummistøvler og regnfrakker.Tom kom forseint og gikk i butikken bortenfor og fikk vaderbukser til samme prisen.Så bar det av sted i oppholdsvær!! Å det gikk så glatt. Endelig var mopedgudene på vår side og gassen i bånn i lengre perioder om gangen. Kun mindre småstopp med effektive mopedbytter fra hengeren. Og alle kjørte samme vei. Litt bom i navigasjonen i starten, men dette var så ubetydelig at få la merke til det. Regnet kom også etterhvert på plass, men bøttene var mye mindre en dagen før. Bare koseregn med nye regnfrakker og greier. Etter cirka 8 timer godt frammoverlent over styre på prumpebukkene ankom vi Skagen.
Inn i leilighetene og av med regnutstyret. Det var en særegen eim som bredde seg, men Tom's vadebukser tok kaka. De hadde ikke sluppet ut noe aroma underveis og allt kom på en gang da de ble tatt av. Reingjøring av kropper ble gjort på kort tid etter samlebåndprinsippet før vi hastet avgårde til toget og dro til Skagen sentrum. Det ble god spredning på samlingen, men etter bespisning endte de fleste opp i festivalteltet. Det ble handlet inn mye rør og rør blei det. Det regnet fortsatt både i og utenfor teltet da de som dro til slutt måtte ha beskyttele for været. Et langbord fra festivalteltet ble redningen og var fint å gå under både til toget og fra toget etter togturen. Billetkontrolløren som kom på toget ble nok satt litt ut, for det er vel ikke daglig med langbord til paraply. Det var vel like greit for det var ikke mange som klart å knekke koden på bilettautomaten.

________________________________________________________________________

 

4. dag – Lørdag 7/7: Skagen

Reisebrev dag 4

Vi begynner med sveisen til Pippen - se bilde! Spart i månedsvis for å få hentesveis og det var ikke alle som skjønte spøken:"Det er det sjukeste jeg har sett", sa en nordmann med antydning til måne.Han var tydelig provosert. Pippen fikk mye oppmerksomhet med sin bruk av gele og kam! Det regnet fortsatt da vi våkna på lørdagsmorran, så det var ikke stemning for mer mopedkjøring. Skulle vært en tur rundt i området - ut på Grenen og "Den sandede kirke" men isteden ble det turing på rommet. Frokosten var typisk dansk med flere "lille" fra 9 til 16. Mopedene fikk stå urørt hele dagen - og det satte dem sikkert pris på. Kun litt godstell med lapping av dekk og nye stempelfjærer til de som hadde hatt klunder dagen i forveien. Etter en rask vurdering av formen til gruppelederen for følget som skulle reise tidlig neste dag kuppet Giggen reiselederansvaret. Klokka 4 var det felles avreise til Skagen med lokaltoget. Ganske mange rakk å løse billett før vi var framme og det var god stemning! Noen startet skjenkerunden med lettøl - noe som påstås å ha kosta en tusenlapp i veddemål! Men det blei vel ordna i minnelighet! Vi samlet oss til felles fiskebuffet på restaurant Graave. Som vanlig var det stor suksess med fiskemat - eller pasta og skinke for de som ikke èter mat som har bodd under vann.....mette ble vi iallfall - og flere skjorteknapper måtte løsnes. Utpå kvelden gikk vi i samlet følge til festivalteltet, der det var stor stemning med lokale danske band og skotske som spilte musikk med stort trøkk. I løpet av kvelden ble gårsdagens rekord med "rør i rør" ettertrykkelig knust. Bøpeskruen mannskor fyllte pausene mellom bandene med energisk allsang, noe vi regner med at alle de andre i teltet satte stor pris på. Når musikken begynte igjen var deltakelsen også på topp med dansing på vaklende bord og piasavakost som ble omgjort til luftgitar. Etterhvert som tiden var inne begynte bøperne på hjemtur i sluttet uorden over ujevne brostensgater i Skagen sentrum. Morgendagens plager syntes å være langt unna der og da..........................

________________________________________________________________________

5. dag – Søndag 8/7: Skagenstrand-Fredrikshavn

Reisebrev dag 5

Tenk at vi fikk en dag uten regn! I stedet fikk vi en vind som bare stormsvaler kan trives med. Da vi fikk velta oss ut av senga ved titida, hadde jammen alt tre mann forlatt oss. Sørensen hadde jamra seg for at ikke alle var lainet opp og sto og vinka med tårevåte øyer. Det kunne kansje noen gjordt, for skjønte jeg situasjonen riktig, så var det etterslengere på vei inn i leiren rett før de tre musketerer`s avgang, og de øya dems var iallefall raue nok. Et par sentrale medlemmer var meeeget f-sjuke.Det ble faktisk lagd et nytt vers til bøpesangen underveis. Det var Myrvold som ved sin gjentatte jamring for sår ræv inspirerte nordlin til å koke saqmmen følgende vers på bøpesangen (enkel rock ala c berry)" Vi er på bøpetur i Danmark-og mopedrævva blir så sår-men vi klemmer på og kjører-med peden mellom våre lår-selv om baklyset sku ryke-vi kjører vidre uten stopp-men vi har ingenting å frykte- såre rævva lyser opp" Vi kan vel oppsumere med at vindfull dag har gitt marsfarter fra ti til søtti km-t. vi har tøka rimelig bra opp- mange er sausa forkjølet-vi har bevist sjeldent pågangsmot og stamina-selv om årets tur nermer seg slutten, så er det noen som aldri gir seg-det er nemlig en delegasjon som er godt i gang med utelivet i dag også!!

________________________________________________________________________

 

6. dag – Mandag 9/7: Fredrikshavn-Oslo-Haga

Reisebrev dag 6

Etter frokost, var det klart for historiens korteste etappe: Fra vandrehjemmet, gjennom sentrum og på båten. Finværet var endelig kommet til Danmark, så en forholdsvis slapp gjeng ble sittende ute på dekk i nesten solskinn. Det var en lang og sløv dag på båten og det genererte ikke mye å skrive om. Vel av båten i Oslo delte vi lag og fra Aurskog hadde det kommet egen følgebil, så alt skulle være lagt tilrette for å komme helt hjem for alle deltagere. Noen hadde også jukset litt og bestilt hentebil. På vei hjem traff vi på en gammel kjenning fra tildligere på turen også. Ja du gjettet riktig, regnværet kom i dag også. Men denne gangen var det heldigvis tørt tøy og varmt hjem ikke langt unna.

Takker alle deltagere for en fin tur.
Detta må vi gjøra ommat.

________________________________________________________________________

 


Deltakere Deilig i Danmark 2007

Navn:
Klubb:
Bjørnar Helle Bøpeskruen
Anders Lauten Bøpeskruen
Roy Åsdal Bøpeskruen
Terje Bjørnstad Bøpeskruen
Per Willy Janson Bøpeskruen
Runar Gillberg Bøpeskruen
Vidar Jørgensen Bøpeskruen
Terje Tandberg Bøpeskruen
Anders Myhre

Bøpeskruen

Terje Myrvold Bøpeskruen
Tom Lyrstad Bøpeskruen
Pippen Tveiten Bøpeskruen
Svein Nordli Bøpeskruen
Morten Holmen Doom
Tommy Enger Doom
Arne Harethon Doom
Øyvind Svendsen Bøpeskruen
Leif A Skjønnhaug Aamk (RMU)
Kjetil Haug Bøpeskruen
Tom Bøss Bøpeskruen
Jan Erik Hæve Bøpeskruen
Geir Pedersen Doom
Trygve Killingmo Doom
Harry Brattli Bøpeskruen
Rune Sørensen Bøpeskruen
Revisor`n Bøpeskruen
Giggen Haugerud Bøpeskruen
Roy Nygård Bøpeskruen
Jo Inge Quille Doom
Dag Fredriksen Bøpeskruen
Dag Bråten Bøpeskruen
Ola Bergerud Doom

Kart kommer her.